Harmadik helyezést értek el

Kazincbarcika – A Kazincbarcikai Zúzmara Korcsolya Klub szervezésében március 4-én, Miskolcon tartották az I. Zúzmara Kupa Utánpótlás és Rekreációs Műkorcsolya versenyt, ahol a barcikai csapat a harmadik helyezést érte el.

A Kazincbarcikai Zúzmara Korcsolya Klub szervezésében március 4-én, Miskolcon tartották az I. Zúzmara Kupa Utánpótlás és Rekreációs Műkorcsolya versenyt, ahol a barcikai csapat a harmadik helyezést érte el. Abaházy-Lukács Péter elnök arról beszélt: szép sikerként könyvelték el a bronzérmet. Pedig nem várt esemény is közbe szólt: két versenyzőjük lebetegedett, és nem tudtak jégre lépni.

A gyorskorcsolyázók is

A kazincbarcikaik által kezdeményezett regionális viadalon négy egyesület mérette meg sportolóit. A Debreceni Jégvirág, a Debreceni Jégkarc, a Miskolci Honvéd, a Kazinbarcikai Zúzmara indította versenyzőit a Mini Újonc Lányok, az Újonc Lányok, Serdülő Lányok, Ifjúsági Lányok, Ifjúsági Fiúk, Rekreáció I- II. kategóriákban.

A Kazincbarcika Zúzmara Korcsolya Klub célja az, hogy nemcsak Kazincbarcikán, hanem a kistérségben élő diákok, és fiatalok körében népszerűsítse a műkorcsolya és gyorskorcsolya sportágat. Külön figyelmet fordítanak a szakszerű korcsolyaoktatásra. Kiemelt feladatnak tartják a korcsolyázás, mint sportolási lehetőség rekreációs értékének bemutatását. Igyekeznek a kikapcsolódásnak ezt a formáját népszerűsíteni a felnőtt korosztályok, a családok körében is.

A szervezők az I. Zúzmara Kupa sikerén felbuzdulva azt tervezik: jövőre már nemcsak a műkorcsolyázóknak, hanem a gyorskorcsolyázók számára is meghirdetik a versengést. Abaházy-Lukács Péter elnök nem titkolt vágya azonban az: országos, nívós versennyé váljon a mostani regionális kupa.