Harmadik feleséget akart – elveszítette orrának egy részét

Sokba került a tréfálkozás annak a szaudi férfinak, aki – állítása szerint viccből – azzal fenyegette meg két feleségét, hogy elvesz egy harmadikat is. A nők rátámadtak és a verekedésben a férj elveszítette orrának egy darabját.

Az egyik szaudi napilap kedden számolt be arról, hogy Dzsudaie bin Szalim nemrég azzal fenyegette meg feleségeit, hogy egy harmadik asszonyt is hoz a házhoz, ha nem hagyják abba a folytonos veszekedést. A két feleség ugyanis nem tudott megegyezni arról, hogy ki melyik szobát kapja az új házban, ahová éppen beköltözni készültek.

Szalim – állítása szerint – nem gondolta komolyan az újabb nősülést, a feleségek viszont annyira feldühödtek, hogy egyesült erővel rátámadtak férjükre. A verekedés végén a férfi orrának porcos részéből hiányzott egy jókora darab, de azt senki nem tudta megmondani, hogy milyen körülmények között vesztette el. A kórházban mindenesetre hét öltéssel kellett összevarrni a sebet a jócskán megkissebbedett orron.

A férj azt mondta az újságnak, hogy nem jelenti föl feleségeit. Viszont tekintélyének megőrzése miatt most már kénytelen lesz valóban szerezni egy harmadik feleséget is.

Szaúd-Arábiában az iszlám fundamentalista tanításait követik. Eszerint pedig egy férfinak négy felesége is lehet. Az egyetlen feltétel az, hogy mindegyik feleséggel egyenlően kell bánni.