Harcolnak a Földes névért

Akt.:
Harcolnak a Földes névért
Miskolc – Azt szeretnék, maradjon Földes a gimnázium neve.

Ahogy azt már írtuk, csütörtökön aláírásgyűjtési akció indul, amely hétfőig folytatódik a fő helyszínen, a Hősök terén és a Szinva teraszon a miskolci Földes Ferenc Gimnázium nevének megtartásáért minden nap délután fel négytől este nyolcig. A miskolci önkormányzat októberben szeretné napirendre tűzni, hogy legyen a gimnázium neve Széchenyi Gimnázium. A névvaltoztatást indítványozók és ellenzők érveit is olvashatták az Észak-Magyarország hasábjain, részint cikkeinkben, részint az olvasói rovatban.

A névváltoztatás ötlete hatalmas vihart kavar: utoljára akkor mozdult meg ennyi ember, amikor a DVTK került végveszélybe. Sok közösség szervezi önmagát, ami nem csoda, hiszen 1950 óta rengeten jártak a a Földesbe. Sokan osztálytalálkozókat szerveznek a Hősök terére. Friss hír, hogy Koncz Gábor, az ismert színész is jelezte csatlakozását, mint egykori Földes diák a tiltakozáshoz. Arról is van információnk, hogy péntek reggel fogadják a Városházán a név megtartása mellett demonstrálókat.

A tiltakozók azt szeretnek elérni, hogy vagy vegyék le a napirendről a névváltoztatást, vagy írjanak ki rá helyi népszavazást.

ÉM


Földes-ügy – Előzmények:

Címkék: , ,