Harc várható a BKV midibusz-pályázatán – Index

Pályázaton keres a BKV alvállalkozót olyan autóbuszvonalak üzemeltetéséhez, amelyeken midibuszok járnak. Nagy az érdeklődés, számos Volán-társaság és várhatóan olyan közlekedési cégek is versenybe szállnak, amelyek mögé a legnagyobb európai multik sorakoztak fel – írja az index.hu.

Szerdán jelent meg az Unió hivatalos közbeszerzési weboldalán a BKV pályázata. Azokra a vonalakra keresnek alvállalkozót, ahol a közlekedési cég legrosszabb állapotú járművei, az Ikarus 405-ös midibuszok járnak – például a Várba vagy a Gellérthegyre. Ennél a típusnál a meghibásodási arány melegebb napokon a 40 százalékot is elérte – olvasható a hírportálon.

A pályázatot a szerdai megjelenés után a BKV formai hibák miatt visszavonta ugyan, de napokon belül újra kiírja – értesült az Index. Negyven buszt kellene üzemeltetni, kétszer három évig. A pályázatban szinte valamennyi Budapest-közeli Volán-cég lát fantáziát. Ilyen például a Vértes Volán, amelynek vezetője a BKV korábbi vezérigazgatója, Antal Attila – olvasható a cikkben.

A kiírás szerint a szolgáltatás csak alacsonypadlós, légkondicionáló berendezéssel ellátott járművel végezhető. A midibuszoknak EURO 5-ös környezetvédelmi kategóriájúaknak kell lenniük. A pályázóknak kétféle árat kell ajánlaniuk: egyet járművezetővel, egyet pedig anélkül.

Az Index úgy tudja, hogy az érdeklődő cégek több olyan gyártót is választhatnak, amely képes gyorsan legyártani a 40 midibuszt. A rossz állapotú Ikarus midibuszok cseréjét az I. kerület valamint a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület kezdeményezte.