Harangtornyot és emlékművet is avatnak Kisgyőrben

Kisgyőr – Kisgyőrben június 30-án, pénteken tartják a reformáció 500. évfordulójára elkészült harangtorony és Lajtha László születésének 125. évfordulójára készült emlékmű átadását.

A tervezett program:

15 óra: Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökhelyettesének igehirdetése a református templomban. Az istentisztelet keretén belül a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Népművészeti Tagozatának akadémikusai és a Mistrál együttes rövid fellépése.

16 óra: köszöntőt mond Kékedi László polgármester, az MMA Népművészeti Tagozatának vezetője.

16.15: Fekete György, az MMA elnöke és Tállai András miniszterhelyettes átadóbeszéde, gondolatai. A harangtorony átadása.

16.45: Lajtha László-emlékmű átadása. Átadóbeszédet mond Solymosi Tari Emőke, az MMA Művészetelméleti Tagozatának vezetője. Közreműködik: Jánosi András akadémikus és zenekara.

17 óra: a négy történelmi egyház képviselői megszentelik, megáldják az alkotást.

17.10: helyi amatőr csoportok rövid műsora.

18 óra: jótékonysági koncert a kisgyőri és mocsolyási katolikus egyház javára (templomépítés és -felújítás), közreműködik: a Mistrál Együttes, Jánosi András akadémikus és zenekara, Kóka Rozália akadémikus, Petrás Mária akadémikus és Galánfi András akadémikus, Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója, Kisgyőr díszpolgára.