Harakirizett a betörő

Felsővadász – Érdekes dolgokat tudtunk meg egy abaúji kocsmabetörést követően a tulajdonostól.

Mint arról már beszámoltunk, a történet úgy indult, hogy ketten betörtek a község kocsmájába, onnan elvittek néhány üveg alkoholt. Közben egy riasztást követően helyszínelők érkeztek a kocsmába. A két elkövetőnek nem volt elég az elfogyasztott ital, visszatértek, a rendőri –és betörői stáb egymásba botlott. Sikerült elérnünk a kocsma Szemán Jánost, a kocsma tulajdonosát aki elmondta, miként élte át ő az esetet. – Tudni kell, hogy az üzlet le van védve riasztóval, ami a behatoláskor azonnal jelzett egy szikszói központon keresztül a rendőrség és a lakásom felé is.

Mint a filmekben

Én hamarabb érkeztem a helyszínre mint a nyomozók, majdnem elkaptam őket, talán egy percen múlt. Az tényleg meglepetés volt, amikor visszajöttek, még meg is örültek nekem, á tanár úr – mert korábban pedagógus voltam – azt a pár üveg italt megfizetjük – mondták. Csakhogy a kár, amit okoztak, olyan százezer forint. Úgy be voltak állítva, mint az atom. Azután egyikük hasra esett, és elaludt. Őt vitték a mentők a toxikológiára. Persze azután kiengedték a kórházból, de nem nyughattak, még két településen próbálkoztak betöréssel. Tegnap az egyikük harakirit követett el, mint a filmekben, mentőhelikopter szállította kórházba – mondta érdeklődésünkre Szemán János.

A megyei kórházban megerősítették, hogy a férfi a traumatológiai osztályon fekszik, állapotáról további információt – a beteg kérésére – nem adtak a kórházban.

SfL

Kapcsolódó cikk: