haon-sportoldal

2013.02.11. 15:04

Kosármeccsel avatják fel a megújult tornatermet

Debrecen - Megújult a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum tornaterme. A felújított sportcsarnok átadó ünnepségét február 12-én 19 órától tartják a Debreceni Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola kosárlabdameccsével egybekötve.

Debrecen - Megújult a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum tornaterme. A felújított sportcsarnok átadó ünnepségét február 12-én 19 órától tartják a Debreceni Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola kosárlabdameccsével egybekötve.Hetente ezer hallgató jár testnevelés órákra a DE OEC Testnevelési és Sportközpontjába. A diákok hatvan százaléka a tornateremben teljesíti a kötelezettségeit. A nyolcvanas években épült terem mindig is népszerű kikapcsolódási központ volt az egyetemi polgárok számára. Ezért szinte 24 órás szolgálatban áll a létesítmény a DE OEC hallgatói és dolgozói rendelkezésére a testnevelés óráktól a versenysportig. A DEAC NB I-s kosárlabdacsapata is itt lelt otthonra. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége éppen ezért sportágfejlesztési célzattal kiterjesztette a programot és lehetőséget kaptunk, hogy a kiemelt sportágak számára jutó társasági adókedvezményt kihasználva megújítsuk a régi termet. A játékcsarnokban készülnek a kosarasok, illetve a Medikus Kupa-csapatok, hétvégenként a tenisz klub is - tájékoztatott Nagyné Varga Katalin, a DE OEC Testnevelési és Sportcentrum vezetője.

A felújítás részeként 648 négyzetméter sportparkettát helyeztek le, kifestették a termet, áthelyezték a kosárpalánkot és a bordásfalak is megújultak. A DE OEC játékcsarnokának felújítása a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, illetve a DEAC Sport Nonprofit Közhasznú Kft-nek a közreműködésével közel 20 millió Ft-ból valósult meg.

Az átadás helyszíne: DE OEC Testnevelési és Sportcentrum tornaterme Debrecen, Móricz Zs. krt.22.

Időpontja: 2013. február 12., kedd, 19 órakor

Nagyné Varga Katalin Testnevelési és Sportcentrum vezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!