haon-sportoldal

2011.12.02. 11:59

Nyerni megy Kaposvárra a Factum

Debrecen, Kaposvár - A múlt heti, jászberényi siker meghozta a hajdúságiak étvágyát.

Debrecen, Kaposvár - A múlt heti, jászberényi siker meghozta a hajdúságiak étvágyát.

A Factum Sport Debrecen NB1/A-s kosárlabda csapata szombaton este hattól lép pályára a KKK-nak otthont adó kaposvári sportcsarnokban, és a debreceniek nyerési esélyeit csak növelheti, hogy az elmúlt héten bravúros győzelmet arattak Jászberényben, ami lökést adhat a csapatnak. Emellett a Kaposvár ellen már az új edző, a spanyol Raúl Jimenez dirigálja a csapatot, valamint egy új játékos is pályára lép majd a Factumban, amely jelenleg a 11. helyet foglalja el a tabellán, 2 győzelem és 6 vereség áll a csapat neve mögött.

A házigazdák mutatói 3-5 ebben a tekintetben, amivel a 8. helyen állnak. A kaposváriak húzóemberei közül is az amerikai Raivio emelkedik ki leginkább, aki az eddigi mérkőzéseken szép számmal dobálta a kosarakat és a lepattanókban is jeleskedett, de az irányító, az ugyancsak amerikai Wilson is remekel eddig.

Debreceni oldalon Ingram játéka ismét döntő fontosságú lehet, az amerikai a múlt héten 46 pontot dobott a Jászberény ellen, és ha tudja tartani remek formáját, még sok kellemes percet okozhat majd a debreceni szurkolóknak. Mellette Szabó játéka lehet még sorsdöntő, aki ha kihasználja testi adottságait, könnyen a mezőny fölé magasodhat. Az „új fiú”, Damian Saunders bemutatkozása is sokat ígérő, a fiatal amerikai nagy reményekkel érkezett a cívisvárosba. Elsősorban remek védekezésére számítanak a Factum vezetői, de pontjai is jól jöhetnek a rájátszásért vívott küzdelem során.

Új elemek

A csapat a héten már Raúl Jimenez vezérlete mellett edzett, aki új taktikai elemekkel is próbálja majd meglepni a somogyiakat és vélhetően kellőképpen felkészíti fiait a küzdelemre. Adva van tehát egy remeknek ígérkező mérkőzés és csak a Factum játékosain múlik, mennyire tudják kihasználni ezt. A jászberényi siker csak abban az esetben ér bármit is, ha szombaton ismét győztesen térnek haza Borosék. Ellenkező esetben nagyon nehéz helyzetbe kerülhet a Factum. De az, hogy ne győzzenek Kaposváron, meg sem fordul senki fejében.

HBN-PZ

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!