haon-sportoldal

2011.07.20. 10:37

Bücs Zsolt újra a Lokiban!

Debrecen - Az egykori debreceni labdarúgó és pályaedző az U16-os gárdát irányítja a jövőben.

Debrecen - Az egykori debreceni labdarúgó és pályaedző az U16-os gárdát irányítja a jövőben.

Visszatér korábbi sikerei helyszínére Bücs Zsolt. A nyolcvanas években a DMVSC-ben közönségkedvenccé lett középpályás 2007 és 2010 között Herczeg András pályaedzője volt és a szakmai stáb tagjaként többszörös bajnok, Magyar Kupa- és Szuperkupa-győztes lett.

Tavaly decemberben a szakvezetésnek lejárt a szerződése és új stáb vette át a munkát a DVSC-TEVA élén, ezért a tréner távozott. Nyáron azonban több változás is történt a Loki utánpótlásában: Gyarmati András kezébe került az U19-es együttes irányítása, őt Sándor Csaba követte Létavértesre.

Bücs Zsoltnak van tapasztalata

Az U16-os korosztály pedig Bücs vezetése alatt folytatja a munkát.

- Herczeg András, a DVSC Utánpótlás Nevelő Kft. vezetője jelezte, hogy edzőt keres a klub és megkérdezte, nem lenne-e kedvem itt dolgozni, én pedig örömmel vállaltam el a feladatot – nyilatkozta a szakember a Hajdú-bihari Naplónak, aki azt is elárulta, korábban már végzett ilyen jellegű munkát a Fradinál, ahol másfél évig volt – Tuboly Frigyessel karöltve – az utánpótlás szakág vezetője.

Fő a türelem

Bücs Zsolt már visszatért a cívisvárosba és el is kezdte a munkát a gárdával.

- Természetesen más jellegű bánásmódot igényel ez a korosztály, mint a felnőttek, jóval több türelemmel kell a fiatalok iránt lenni és nagyon fontos, hogy mindenkivel megtaláld a közös hangot. Azt is figyelembe kell venni, hogy a srácok tanulás mellett futballoznak, tehát egyelőre nem ez a főprofiljuk. Összetett és felelősségteljes munkáról van szó, szeretnénk minél többet átadni nekik, akár technikáról, akár fizikális erőről vagy taktikai elemekről legyen is szó - vázolta elképzeléseit Bücs.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!