haon-sportoldal

2011.06.14. 17:11

Fontana-sikerek a világkupán

<p>Remekül szerepeltek a Fontana SE kick-box versenyzői a sportág egyik legrangosabb nemzetközi seregszemléjén, a XVII. szegedi világkupán. Major Zsolt, Nagy Zsolt és Papp Sándor tanítványai egy arany-, három ezüst- és két bronzéremmel zárták a huszonhat ország ezer harcosát felvonultató megmérettetést.</p>

Az idén kiegyensúlyozottan teljesítő Hosszú Ferenc K.O.-győzelmekkel szerzett aranyérmet. Formája bizakodásra ad okot a novemberben, Írországban megrendezésre kerülő világbajnokság előtt, jó felkészüléssel a háta mögött éremesélyesként utazhat. A rutinos Sándor Kornél legjobb magyarként végzett a második helyen a 60 kilogrammosok között, ő is jó eséllyel pályázik a vb-részvételre. Szépen csillog a selejtezőkben roppant magabiztos Veleczki Zsuzsa ezüstérme is, a fiatal tehetség szoros mérkőzésen, 2:1 arányban maradt alul a fináléban a norvég világbajnokkal szemben. Nemes László óriási meccsen, nagy adok-kapok után verte K.O.-val lengyel riválisát, ám megsérült, így nem tudott kiállni az elődöntőre, meg kellett elégednie a harmadik hellyel.  A fiatal Balogh Dávid bronzéremmel bizonyította, szép jövő előtt áll, idővel a legjobbaknak is méltó ellenfele lehet. A kadett korosztályban versenyző hajdúböszörményi Balogh Zoltán ezüstéremmel tette le névjegyét.


Felnőtt:

full contact 81kg: I. Hosszú Ferenc

full contact 60kg: II. Sándor Kornél 

full contact 65 kg: II. Veleczki Zsuzsa

low kick 81kg: III. Balogh Dávid 

K-1 91kg: III. Nemes László

Kadett:

semi contact 52kg: II. Balogh Zoltán 

Edzők: Major Zsolt, Nagy Zsolt, Papp Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!