Sport

2015.07.04. 12:36

Új szezon, új csapat és új impulzusok – Miskolcon

Miskolc - Komoly céljai vannak Miskolcon a riválistól érkező új játékosnak, Galanisz Nikandrosznak.<strong>

Miskolc - Komoly céljai vannak Miskolcon a riválistól érkező új játékosnak, Galanisz Nikandrosznak.Galanisz Nikandrosz személyében kiváló mutatókkal – 230 MOL Liga mérkőzés 317 pont – rendelkező center igazolt a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatához, akivel a Népkertben beszélgettünk.

- Elkezdődött a felkészülés, itt a nyár közepén hogyan érzi magát, mennyire sikerült feltöltődnie?

Galanisz Nikandrosz: Alakul, alakul, ugye van hátra még egy hónap, de úgy érzem, egész jó erőben leszek, leszünk a szezon kezdetére.

- A nehéz helyzetbe kerülő Dunaújváros csapatától érkezett. A Dabban nevelkedett, érzelmileg hogyan érinti mindaz, ami az újvárosi csapattal történt?

Galanisz Nikandrosz: Így van, de mi azt már a szezon közben megtudtuk, hogy a főszponzor távozik, és hogy az idei szezontól már nem támogatja a klubot. Igazából már tavaly is csak kisebb mértékben segített minket. Rosszul érintett, mert egy olyan csapat ment szét, amelyik évek óta együtt játszott.

- Miért pont a Miskolci Jegesmedvéket választotta?

Galanisz Nikandrosz: Az látható, hogy évek óta nagyon jó munka folyik Miskolcon. Mind a háttérben, mind a keret összeállítását tekintve. Ez tavaly meg is mutatkozott az elért eredményekben. Nagyon szimpatikus csapat benyomását keltették a Jegesmedvék, tudtam, hogy nagyon jó körülmények vannak itt, ráadásul nemrég kiderült, hogy a Kontinentális Kupa egyik csoportselejtezője is Miskolcon lesz. Az együttes indul ebben a sorozatban, egyedül a magyar csapatok közül, úgyhogy mindent összegezve nagyon sok minden amellett szólt, hogy ideszerződjek.

- Említette a Kontinentális Kupát, volt már része ebben a sorozatban szerepelni. Milyenek az itt szerzett tapasztalatai?

Galanisz Nikandrosz: A Kontinentális Kupa egy nagyon jó versenysorozat arra, hogy az európai klubcsapatok ellen felmérjük, milyenek a mi képességeink. Egy olyan sorozat ez, amelyben ha kimagaslóan teljesítesz, arra egész Európa felfigyel.

- Milyen erősségűnek ítéli meg új csapata keretét?

Galanisz Nikandrosz: A magyar mag megmaradt, ráadásul a három nagyon jó képességű légiós is Miskolcon folytatja. Így a csapat alapja szinte ugyanaz, mint ami tavaly volt. Ehhez remélem mi érkezők hozzá tudunk még tenni, ezáltal még erősebbek leszünk és biztos vagyok benne, hogy egy nagyon karakteres Jegesmedvéket láthatnak az idén a szurkolók.

- Mayer Péter személyében új edzője lett a csapatnak. Mit hallott róla, mit vár a közös munkától?

Galanisz Nikandrosz: Személy szerint ismerjük már egymást, de nagyon közelről még nem. Az mindenféleképpen mellette szól, hogy hazai játékosokkal együtt ő is évek óta Miskolcon van, és ismeri az itteni játékosokat. Ez előnyt jelenthet a jövőre nézve.

- Milyen emlékei vannak a miskolci jégkorong csarnokról?

Galanisz Nikandrosz: Vannak nagyon jó élményeim is, persze ugyanakkor van rossz is. Jó élmények közé sorolnám mindenféleképpen, hogy itt ugye magyar bajnokok lettünk, ha jól emlékszem talán még kupagyőztesek is. Hogy ne csak dicsekedjek, el kell ismerni, hogy tavaly nem győzni jártunk Miskolcra. De ez egy szerethető csarnok, úgyhogy nagyon szívesen játszok majd itt.

- Viselte már a címeres mezt, de jelenleg nem tagja a válogatott keretnek. Célja, hogy újra visszakerüljön a válogatottba?

Galanisz Nikandrosz: Mi más is lehetne a célom, mint egy jó szezon után visszakerülni a válogatottba. Tavaly ugye a körülmények is közrejátszottak, de nem éreztem, hogy lett volna lehetőségem a válogatottságra. Azonban itt egy új szezon, új csapat és új impulzusok érhetnek engem is. Ha ez jól sül el, akkor akár oda is kerülhetek újra a nemzeti csapatba.

- Mind egyénileg, mind a csapat szintjén milyen elvárásai vannak a következő szezonra?

Galanisz Nikandrosz: Egyéni célokat tekintve természetesen mindenki minél több pontra vágyik és minél jobb és eredményesebb játékra. Én inkább a csapat érdekeit helyezném előtérbe. A Kontinentális Kupa csoportjából, a második fordulóból mindenféleképpen tovább kell jutnunk. Esetleg még a harmadik fordulóból is, ahonnan jó játékkal bejuthatunk a Final Fourba. Ami a szezont illeti, a miskolci csapat tavaly megnyert mindent, amit magyar jégkorong csapat megnyerhet: a Mol Ligát, a Magyar Kupát, a bajnokságot egyaránt. Ezt felülmúlni nagyon nem lehet. De adott egy szép feladat: mindezt megismételni. Mi ezen leszünk, erre készülünk, meglátjuk, a szezon végére hogyan sikerül.

Galanisz-tények

  • Született: 1988.07.14.
  • Születési hely: Dunaújváros
  • Magasság: 180 cm
  • Testsúly: 72 kg
  • Ütőfogás: bal
  • Statisztika: Mol Liga (230 mérkőzés/134 gól), OB I (115 mérkőzés/43 gól), osztrák 2. osztály (19 mérkőzés/12 gól), Kontinentális Kupa (9 mérkőzés/2 gól). Magyar U18-as, U20-as és felnőtt válogatott, 1996 óta Dunaújvárosban játszott.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!