HANGOS HÍREK – 8 ÓRA

– Idén már nem drágulnak az autópálya-matricák
– Szökött rabot fogtak el néhány óra alatt a rendõrök

Idén már nem drágulnak az autópálya-matricák – írja a Népszava. Információik szerint a jelenlegi kormány az áprilisi országgyûlési választások elõtt már nem akar díjkorrekciót végrehajtani. Az õszi önkormányzati választásokra tekintettel az új kormánynak valószínûleg nem az elsõ döntései közé tartozik majd a tarifák emelése, az év utolsó harmadában pedig felesleges lenne változtatni – mondják a szakértõk.

A rendõrök hajnalban elfogták azt a férfit, aki csütörtökön este szökött meg egy rendõrautóból. Az elõzetesben lévõ, megbilincselt rabot csütörtök este a Teve utcai rendõrpalotából a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. Akkor sikerült elmenekülnie, amikor a jármû a Lehel téren megállt a piros lámpánál. Bilincseit szökése után nem sokkal, a helyszíntõl nem messze megtalálták. A rendõrök végül ma hajnalban, Pécelen fogták el, egyik ismerõse házának melléképületében. Még vizsgálják, hogy terhel-e valakit felelõsség a rabszökés miatt.

Megzavarhatja az MDF és az SZDSZ választási megállapodását Mesterházy Ernõ õrizetbe vétele – írja a népszabadság. A fõpolgármester tanácsadója – a hírek szerint – jelentõs összeggel támogatta a két párt kampányát. Ennek hiányában viszont több, saját forrással nem rendelkezõ jelölt indulása is kétségessé válhat. Ráadásul vélhetõen az MDF sem számíthat Csányi Sándorra, az OTP elsõ emberére, akivel Dávid Ibolya keveredett konfliktusba néhány hónapja, az UD Zrt. ügy kapcsán.

Mindenben együttmûködik a nyomozókkal a MÁV Zrt – ezt közölte a vasúttársaság annak kapcsán, hogy a rendõrök csütörtökön házkutatást tartottak a társaság informatikai cégének székházában. Közleményük szerint az ügy mielõbbi tisztázása érdekében már szerdán átadták a rendõröknek a kért információkat és dokumentumokat. A társaságnál még novemberben kezdõdött az eljárás, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Miniszter feljelentése alapján, hûtlen kezelés miatt. A nyomozók egyes végkielégítésekkel, munkaszerzõdésekkel és tanácsadói szerzõdésekkel kapcsolatban vizsgálódnak.

A földrengés sújtotta Haiti hatóságai csütörtökön hivatalosan is vádat emeltek az ellen a tíz amerikai ellen, akik 33 gyereket próbáltak átvinni iratok nélkül a szomszédos Dominikai Köztársaságba. Az öt férfi és öt nõ ellen kiskorúak elrablása, és bûnszövetkezet létrehozása miatt emeltek vádat.

IDÕJÁRÁS: Országszerte felhõs, borús az idõ. A nap csak ritkán bújik majd elõ, helyenként sokáig párás, ködös marad a levegõ. A legmagasabb nappali hõmérséklet általában 0, +5 fok között, északkeleten, illetve a tartósabban ködös helyeken -3, -4 fok körül várható.Sporthírek