Eb-selejtező

2019.06.10. 15:40

Giggsék pontot lopnának a Groupamából

Muszáj pontot szereznie a walesi labdarúgó-válogatottnak kedden a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen Ryan Giggs szövetségi kapitány szerint.

Wales' head coach Ryan Giggs gestures during the Euro 2020 qualification football match between Croatia and Wales at Gradski vrt stadium in Osijek, Croatia, on June 08, 2019. (Photo by Denis LOVROVIC / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Denis Lovrovic

„Minőségi ellenféllel találkozunk, amelynek a pálya minden részén van minőségi játékosa.

Nem egy futballistára fókuszálunk, hanem csapatként kell felülkerekednünk”

- mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a szakvezető.

Giggs kifejtette: a walesieknél mindenki egészséges, de a hétfői edzés fényében dönt arról, mennyi változtatás szükséges a szombati mérkőzéshez képest, amelyen csapata 2-1-re kikapott a horvátországi Eb-selejtezőn. Hozzátette, némi vérfrissítés minden bizonnyal jót tesz majd, mert sokaknak „sok meccs van a lábában” így a szezon végén. Kiemelte: ezt nem kifogásként említette, mert ez válogatott szinten mindenhol problémát jelent júniusban.

Az eszéki találkozóra visszautalva elmondta, a vereség ellenére elégedett a csapatával, mert a második félidőben jobban játszott ellenfelénél, ráadásul megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre, még ha azok ki is maradtak.

„Biztos jó hangulat lesz a szektorlezárás ellenére”

- jelentette ki Giggs, arra utalva, hogy az európai szövetség magyarokra kiszabott büntetése nyomán 3000-rel kevesebb szurkoló tekintheti meg a helyszínen a találkozót. Megjegyezte, szerinte nem elég súlyosak a rasszizmus elleni szankciók.

Újságírói kérdésre elárulta,

úgy emlékszik a ZTE-Manchester United 2002-es Bajnokok Ligája-selejtezőre – amelyen a vesztes angol csapat tagjaként pályára lépett -, mintha tegnap történt volna. Nevetve azt is hozzáfűzte: mivel 1-0-ra kikaptak, szeretné kitörölni az emlékezetéből.

Chris Gunter, a Reading védője arról beszélt, hogy azért voltak csalódottak a szombati kudarc után, mert nem sok válogatott tudna annyi helyzetet kidolgozni a horvátok ellen, mint ők tették, és mégsem tudtak ponttal távozni.

„A futballban viszont gyorsan túl kell lépni a vereségeken. Azonnal Budapestre jöttünk, ma pedig már mindenki a magyarok elleni meccsre koncentrál” – mondta a 29 éves labdarúgó.

A csoport állását „meglehetősen bonyolultnak” látja, és szerinte éppen azért lenne fontos számukra a pontszerzés, mert nem biztos, hogy ebben az ötösben lesz „második esély”, ha egy csapat lépéshátrányba kerül.

„A magyarok jól kezdtek, nehéz kihívás lesz a keddi meccs, de igyekszünk felnőni a feladathoz, ami egy jó felmérés lesz számunkra”

- mondta Gunter, aki hozzátette, a selejtező jelenlegi fázisában ez még így sem lesz „mindent vagy semmit” összecsapás.

A magyar válogatott a három mérkőzésen szerzett hat ponttal vezeti csoportját, míg a walesi két találkozón három pontot gyűjtött. Az ötösből az első kettő kijut a 2020-as, részben budapesti rendezésű kontinensviadalra.

A magyar-walesi összecsapás kedden 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!