Friss hírek

2009.09.11. 22:28

Kínaiak is fõznek a szolnoki gulyásfesztiválon

<p>A szolnoki önkormányzat vendégeként kínai csapatok is fõznek a hétvégi gulyásfesztiválon a Tisza-parti városban. Szolnok Shanmenxia és Jinzhong városokkal köt testvérvárosi szerzõdést, a kínai vendégek szerdán érkeztek meg a megállapodást pedig csütörtökön írják alá a Kossuth téren, ahol a testvérvárosok falán a kínai települések címerét ábrázoló kõtáblákat is elhelyezik - közölte Pókász Endre a szolnoki önkormányzat sajtószóvivõje.</p>

A kínai vendégek helyi specialitással készülnek a gulyásfesztiválra - mondta el Pókász Endre. A fesztivál pénteken gulyáskonferenciával kezdõdik, ahol a térségi turizmus fejlesztési lehetõségeirõl lesz szó. Szombaton rendezik meg a gulyásfõzõ versenyt, vasárnap pedig kulturális és kézmûves programokkal valamint nagy bográcsban fõtt gulyással várják a látogatókat.

A szolnoki gulyásfesztivál 1999-ben indult útjára. Az I. Gulyásfesztiválon 136 bográcsban fõzték a gulyást és 9.000 látogattak el a fesztiválra, 2008-ban már 769 csapat bográcsozott és közel 60 ezren fordultak meg a szolnoki gulyásfesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!