Hamisított mosóporra bukkantak a vámosok

Csaknem 14 tonna hamisított mosóporra bukkantak a vámosok csütörtökön, egy törökbálinti cég telephelyén bérelt raktárhelyiségben – tájékoztatta a Független Hírügynökséget pénteki közleményében Sipos Jenõ, a Vám- és Pénzügyõrség Országos Parancsnokságának szóvivõje. A helyszínen négy embert fogtak el, mindannyiuk ellen eljárás indult.

A VPOP emberei csütörtökön tartottak ellenõrzést egy törökbálinti cég telephelyén bérelt raktárhelyiségében, ahol több tonna hamis mosóport találtak. A helyszínen négy embert fogtak el, akik mint kiderült, Szlovákiából szerezték be a gyenge minõségû alapanyagot. Ezt a telephelyen látták el egy világcég védjegyével és címkéivel. A vámhatóság csaknem 14 tonna, összesen 10 millió forint értékû, hamisított mosószert foglalt le. A gyanúsítottak a termékeket valószínûleg legálisan mûködõ üzletekben akarták forgalomba hozni. Mindannyiuk ellen eljárást indult.

Mint ismert, november végén már történt hasonló eset: akkor a Csongrád megyei Kiszombor határában bukkantak hamisítókra a vámosok. A pénzügyõrök – csak úgy, mint most – akkor is négy embert fogtak el.Sporthírek