Hamisnak tűnő szerszámot árultak

Házaló árusokkal szemben indítottak eljárást a tiszaújvárosi rendőrök, mivel azok engedély nélkül, és valószínűleg hamis márkajelű termékeket kínáltak eladásra.

Állampolgári bejelentés érkezett a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint a Tiszaújváros, Bethlen G. utcán egy férfi szerszámgépeket árul. A helyszínre rövid időn belül kiérkező járőrök igazoltatták az illetőt, akiről kiderült, hogy román állampolgár és a helyi önkormányzat engedélye nélkül árusít sarokcsiszoló gépet, fúrógép készletet. Ez utóbbi márkajelzése is hamisnak tűnt, mivel csak egyszerű levonóval volt ellátva, a sarokcsiszoló gépet pedig más, közismert márkájú gép dobozában árusította.
A kisgépeket az illegálisan árusítótól az intézkedő rendőrök lefoglalták.

Még ezen a napon a hejőpapi körzeti megbízottak figyeltek fel a település utcájában függönyöket árusító illetőre.
Az ellenőrzés során az ugyancsak román állampolgárságú fiatalember ről kiderült, hogy nem kért az árusításra engedélyt a helyi önkormányzattól, így szabálysértést követett el.

Mindkét eset kapcsán a tiszaújvárosi rendőrök feljelentéssel éltek a hatáskörrel rendelkező, az elkövetés helye szerint illetékes polgármesteri hivatalok szabálysértési hatóságai felé.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ezúton szeretné ismételten felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy ne vásároljanak az alkalmi árusoktól. A gyakran rossz minőségű, legtöbbször hamis márkajelzéssel ellátott, be nem vizsgált műszaki termékek használata akár életveszélyes is lehet, és sok esetben több bosszúságot okoznak használóiknak, mint amennyit a megvásárolt termékek árán spórolhatnak.
Nem utolsó sorban nem árt azt a tényt sem figyelmen kívül hagyni, hogy probléma esetén reklamációval nincs hová fordulni, garancia nincs a termékekre, és az eladók az üzlet megkötése után, azonnal más városokba távoznak, illetve elhagyhatják az ország területét is, ezzel is csökkentve a felelősségre vonás lehetőségét.
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság kéri: ha utcai árusokkal találkoznak, a bűnmegelőzés érdekében tegyenek bejelentést, tárcsázzák a rendőrség 107 hívószámát.

HSz