Hamisítatlan élő muzsika tölti be a Diósgyőri várat

Akt.:
Műsor is színesítette a rendezvény sajtótájékoztatóját
Műsor is színesítette a rendezvény sajtótájékoztatóját - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Borsodi Fonó: autentikus magyar népzene és világzene, táncházak, népművészeti bemutatók.

Immár 19. alkalommal ad otthont a Diósgyőri vár a Borsodi Fonó rendezvénynek. A fesztivál július 3-án, pénteken veszi kezdetét, és három helyszínen kínál programokat a Diósgyőri vár területén szombat hajnalig. Természetesen az autentikus népzene kapja a főszerepet, hamisítatlan élő muzsika tölti majd be a várat a hétvégén. Fellép többek között a Csík zenekar, Szalonna és Bandája, Péter Szabó Szilvia, az Ocho Macho, Little G Weevil, de a kínálatban idén minden korosztály találhat kedvére valót.

Péntek este héttől a miskolci Avas Táncegyüttes és a Csender zenekar alapozzák meg a hangulatot, majd a hazai fesztiválok egyik legkedveltebb csapata, a Kossuth-díjas Csík zenekar lép színpadra. Koncertjükön a hagyományos magyar muzsika mellett slágereik népzenével fűszerezett, izgalmas új hangzását is élvezheti a közönség.

A fesztivál először köszönti nagyszínpadán a kétszeres platinalemezes közönségkedvenc Ocho Macho formációt, akik az általuk „hupogásnak” nevezett zenében egyesítik a reggae, a ska, a punk és a latin elemeit. A nemzetközi hangulatfelelősök a két világcsavargó muzsikus, Miqueu és Baltazar Montanaro lesznek, akik tradicionális és saját kompozícióikban ötvözik a mediterrán, a közép-európai és a keleti zenéket.

Új szín és hangulat

Szombaton a világzenei nagyszínpad vendége lesz a 2014-es Fölszállott a Páva tehetségkutató verseny különdíjas együttese, a Szinvavölgyi Néptáncműhely, majd a NOX-ból ismert Péter Szabó Szilvia, este pedig Szalonna és Bandája szólaltatja meg a Kárpát-medence leggyönyörűbb zenéit. A Déryné színpadon találkozhatnak a tradicionális skót és ír népzenét játszó M.É.Z zenekarral, majd Little G. Weevil bluesgitáros dalai hoznak új színt és hangulatot a fesztiválra.

ÉM-NSZR


Miskolciak is

A Fonóról nem hiányozhatnak a miskolci zenekarok sem. Az Agyagbanda és a Számadó „házi zenekarként” gondoskodnak az elmaradhatatlan táncházak fergeteges hangulatáról. Fellép az Ildi Rider, a Tényleg Zenekar és idén egy helyi formáció, a Mintha Zenekar a nagyszínpadon kap helyet.Borsodi Fonó idei kínálatában sem felejtkezett el a gyermekekről, a kicsiket Manó Fonó, népi játszótér, kismesterségek bemutatói és kirakodóvásár is várja, és itt lesz a családok kedvence: a Kiss Kata Zenekar.

További információk: www.borsodifono.hu.
hirdetés
hirdet�s