Hamis vízummal, személyi igazolvánnyal

Cigifogás
Cigifogás
Nyírbátor – Záhonynál a belépő nemzetközi vonatból két alkalmmal is cigarettával teli csomagot dobtak ki, melyek összesen kilencszáz doboz fültölnivalót tartalmaztak.

A Nyírbátori Határőr Igazgatóság határállomásain az útlevélkezelők hat ukrán és egy moldáv állampolgárnál fedtek fel közokirat-hamisítást egy hét alatt, akik fiktív román személyi igazolványt, hamis angol tartózkodási engedélyt, spanyol, német schengeni vízumot, román személyi igazolványt és vezetői engedélyt mutattak fel ellenőrzéskor.
A határőrök illetékességi területükön elfogtak három magyar és egy ukrán körözött személyt, három hazánkfiát pedig magánokirat-hamisítás miatt.
Határrendészeti szabálysértést 16-an: 8 ukrán, 6 magyar, 2 román, közlekedésrendészetit 111-en: 76 magyar, 32 román, 2 szlovák és 1 lengyel állampolgár követett el.
Repült dohánypakk
Záhonynál a belépő nemzetközi vonatból két alkalommal is cigarettával teli csomagot dobtak ki. A pakkokban közel kilencszáz doboz füstölnivaló volt mintegy 370 ezer forint értékben.
Külföldiek rendészetével kapcsolatos szabálysértést tucatnyi ukrán állampolgár követett el, közülük tízen összesen 234 nappal tovább tartózkodtak hazánkban a megengedettnél, ketten pedig átutazásra jogosító tartózkodási engedélyt magyarországi tartózkodásra használták fel.
Három magyar állampolgár és egy ismeretlen személy ellen tettek magánokirat-hamisítás miatt büntető feljelentést a beregsurányihatárőrök, mert egy traktort egymás között hamis adásvételi szerződéssel adtak el, még a tanúk adatai is hamisak voltak.

– Tanyik József –