Hamis volt a forint

Előzetes letartóztatásban van az a tiszaújvárosi férfi, aki két társával együtt hamis 20 ezer forintossal fizetett az ónodi és berzéki presszókban.

Az elkövetők hamis bankjegyeket adtak, és most fizethetnek érte. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A rendőrség előterjesztésére a bíróság június 18-án az üggyel kapcsolatban előzetes letartóztatásba helyezett egy tiszaújvárosi férfit. A nyomozás eddigi adatai szerint K. Z. és két társa június 15-én ónodi és berzéki presszókban hamis 20 000 forintos bankjegyekkel fizetett. Az italkimérések alkalmazottai azonban azonnal bejelentést tettek a rendőrségen. A pontos információk alapján a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei Sajóhídvégen megállítottak majd ellenőriztek egy személygépkocsit, illetve annak három utasát. A szakszerű intézkedés eredményeként több és különböző címletű hamis bankjegyet találtak a rendőrök, amelyeket lefoglaltak, a körömi és tiszaújvárosi férfiakat pedig őrizetbe vették. Közülük június 18-án a tiszaújvárosi K. Z.-t helyezte előzetes letartóztatásba.