Hamis sportorvosi igazolások Vas megyében is

Nyomoz a rendőrség a jáki labdarúgócsapat ellen. A gyanú szerint a Vas megyei II. osztályban szereplő focisták hamis sportorvosi igazolásokkal játszották végig a tavalyi idényt, vagyis jogosulatlanul léptek pályára 2006-ban.

A jáki focisták ellen közokirat-hamisítás gyanúja miatt, állampolgári bejelentés nyomán indult vizsgálat – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A csapat valószínűleg az orvosi vizsgálatok árát szerette volna megspórolni. Ezért nem voltak a játékosok sem tavasszal, sem ősszel orvosnál, hanem hamis aláírással készültek nekik igazolások. A rendőrség szerint a jáki csapat néhány ezer forintot takaríthatott meg így, viszont alapos a gyanú, hogy bűncselekmény történt. Ráadásul a focisták az egészségüket is veszélyeztették. A Vas Megyei Labdarúgó Szövetség majd akkor dönt a csapat sorsáról, ha befejeződik a rendőrségi vizsgálat.

Néhány héttel ezelőtt Zala megyében is hamis sportorvosi igazolásokat találtak. Ott egy egervári edző hosszabbította meg álbélyegzővel, eleinte csak a saját, később már más csapatok játékosainak sportorvosi engedélyét is. A focisták és a kézilabdások egyáltalán nem találkoztak sportorvossal a 2005-2006-os bajnokságban.

Az orvosok szerint súlyos, esetenként halálos szív- és érrendszeri megbetegedés lehet a következménye annak, ha valaki betegen sportol.