Hamis ruhák Nagylaknál

Hamis ruhákat találtak a vámosok Nagylaknál egy török kamionban – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Némedi V. Éva a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-Alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága sajtófelelőse. Szakértői vélemény szerint a pólók, farmerok, cipők és boxeralsók gyenge minőségű hamisítványok, amelyek piaci értéke 50 millió forint.

A pénzügyőrök Nagylak határában tartottak közúti ellenőrzést. Szúrópróbaszerűen állították meg a török nyergesvontatót. Az okmányok alapján a sofőr különböző textilárut szállított Törökországból Németországba. A kamion iratai rendben voltak, ezután nyitották fel a vámosok a teherautó rakterét és szintén szúrópróbaszerűen megbontottak néhány kartondobozt, melyben többféle világmárka jelzésével ellátott felső- és alsóruházati terméket találtak. A rakomány tételes vizsgálata során a járműből összesen 44.615 darab boxeralsó, póló, farmernadrág és cipő került elő.

Az előzetes szakértői vélemény alapján a ruházati termékek mindegyike gyenge minőségű hamisítvány, ezért az 50 millió forint piaci értékű szállítmányt a pénzügyi nyomozók lefoglalták, valamint áru hamis megjelölésének gyanúja miatt eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen.