Hamis papírokkal utaznak, ráadásul illetéktelenül

Miskolc, Budapest – Állítólag hamisítják az utazási kedvezményre jogosító dokumentumokat, s ezeket illetéktelenek fel is használják. Ezért az szaktárca feljelentést tett csalás bűntettének alapos gyanúja miatt.

Állampolgári bejelentés alapján a Szociális és Munkaügyi Minisztérium tudomására jutott, hogy egyes állampolgárok az utazási kedvezményre jogosító nyugdíjasok igazolványát, illetve a munkaügyi központ által a munkanélküliek kedvezményes utazására szolgáló igazolást színes fénymásolás útján sokszorosítják. Ezeket illetéktelen személyek felhasználják az utazásaik során.
Ezért a szaktárca feljelentést tett csalás bűntettének alapos gyanúja miatt, utazási kedvezményre jogosító igazolványok illetéktelen használata miatt.
A feljelentéssel egy időben megkeresték a MÁV-START Zrt. és a VOLÁNBUSZ Közlekedési Zrt. vezérigazgatóját, hogy az utazási kedvezményre jogosító igazolásokat fokozottabban ellenőrizzék a jegypénztárak, a jegyvizsgálók, illetve gépjárművezetők.

A minisztérium sajtóirodája által szerkesztőségünkbe is eljuttatott közlemény nyomán szerettük volna megtudni, hogy megyénkben tapasztaltak-e már az említettek szerinti csalást, visszaélést. A Borsod Volán Zrt. munkatársa csütörtökre ígért választ, míg a MÁV-START szóvivőjét, bár többször is hívtuk a megadott telefonszámon, egyelőre nem sikerült elérnünk.