Hamis márkajelzésű ékszereket foglaltak le Miskolcon

Hamis márkajelzésű ékszereket foglaltak le Miskolcon
Hamis márkajelzésű ékszereket foglaltak le Miskolcon - © Fotó: NAV
Miskolc, 2015. október 8., csütörtök (MTI) – Egymillió forintot meghaladó értékben hamis márkajelzéssel ellátott ékszereket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Miskolcon egy ékszerüzletben – tájékoztatta a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Varga Zoltán közölte: az ismert világmárkák emblémájával és nevével ellátott 14 karátos arany karkötőket és medálokat a miskolci sétálóutca egyik ékszerboltjának kirakatában vették észre a pénzügyőrök.

Mivel gyanúsnak tűntek a termékek, bekérték a védjegyek jogtulajdonosától az ékszerek azonosításához szükséges egyedi ismertetőket. Így derült ki, hogy azzal a karátszámmal, amellyel árulták az ékszereket, nem is gyártanak termékeket a nevezett cégek. Az ékszerüzlet tulajdonosa arra hivatkozott, hogy a kifogásolt darabokat zálogba adták be hozzá, és mivel nem váltották ki, nála maradtak.

A tulajdonos ellen iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt kezdeményeztek büntetőeljárást a NAV pénzügyi nyomozói.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s