Hamis címkékkel kerültek polcokra lejárt szavatosságú befőttek

Több száz hamis címkével ellátott és lejárt szavatosságú befőttet foglaltak le a rendőrök hazai élelmiszer áruházakból.

A konzerveket egy felszámolás alatt álló komáromi székhelyű cég gyártotta, a termékek egyelőre tisztázatlan körülmények között kerültek ki a raktárakból és ismeretlenek áruházláncoknak értékesítették azokat. A cég vezetője maga szembesült a hamis címkékkel ellátott üvegekkel a boltok polcain és feljelentést is tett a rendőrségen. A rendőrség most ismeretlen tettes ellen nyomoz.


A zárókupakon a HORKER Kft- re utaló HKL betűsor szerepel, a címke viszont nem az övék, innen lehet megismerni a hamis termékeket. Sok befőttnek már a szavatossága is lejárt. A rendőrség több száz üveg befőttet foglalt le győri és budapesti áruházakból, a rendőrség eddig három hazai áruházláncról tud az országban, ahol megtalálhatóak voltak a termékek, ezek többsége már visszavonta a forgalmazást, de nem tudni, hogy máshol még hány konzerv lehet a polcokon. A cég korábbi koroncói telephelyéről kerültek ki eddig még tisztázatlan körülmények között a termékek és ismeretlenek áruházláncoknak, boltoknak értékesítették azokat.

A hamisított termékeket a cég vezetősége jelentette. “Olyan konzerveket és egyéb termékeket találtak a polcokon, melyekről egyértelműen kiderült, hogy a HORKER Kft. tehát az ő volt cégük készítette, és ezeket valaki hamis címkékkel és hamis eltarthatósági idővel hozta forgalomba “- mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Saly György a Győr- Moson Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának alosztályvezetője.

A rendőrség most szakértő bevonásával vizsgálja, hogy a termékek egészségre ártalmasak – e. Györgyi Árpád a felszámolás alatt álló cég tulajdonosainak jogi képviselője szerint veszélyes lehet, hogy a címkék ragasztása során összekeverték a cukorbetegeknek szánt diétás és a hagyományos befőtteket. A rendőrség fogyasztó megtévesztése vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz.
– Független Hírügynökség –