PR cikk

2020.04.26. 09:00

Fejlesztőjátékok kicsiknek és nagyoknak

A modern, digitális világban a gyerekek folyamatosan váltakozó ingerekhez vannak szokva, ami könnyen függővé teszi őket.

Emiatt fontos, ha nehéz is megoldani, hogy legyen olyan időszak a napirendjükben, amikor figyelmüket magukra, illetve alkotó tevékenységre fordítják. Amikor elmerülnek a kreatív tevékenységekben, fantáziájuk bármilyen mesénél távolabb repíti őket.

A kézügyesség, finommotorika, kitartás bármilyen kézimunka, és ne feledjük, a házimunka során is fejlődik, a logikai képességeket, kíváncsiságot és az önálló munkavégzést ugyanakkor célzottan, korosztályukra szabott feladatokkal lehet a leghatékonyabban trenírozni. Érdemes váltogatni a fejlesztő tevékenységeket is, hogy sose unjanak rá. Nem könnyű kiválasztani a foglalkoztató füzetek széles választékából azt, ami hatékony és valóban képes lekötni a gyerekek figyelmét. Ezek a füzetek számos szituációban segítségünkre lehetnek otthonunkon kívül is, gondoljunk csak a tavalyi nyaralásra vagy épp orvosi, hivatali várakozásainkra, amikor ezek segítségével sikerült lefoglalni az unatkozó gyerkőcöket.

Djeco és Kiddo fejlesztőjátékok

Több száz különleges, izgalmas játékból válogathattok a KreatívJáték.hu-n. A változatos feladatokon keresztül a gyerekek kézügyessége és figyelme észrevétlenül fejlődik, csak meg kell találni a megfelelő időzítést, amikor semmi nem zavarja meg az alkotásban őket. Eszükbe sem fog jutni a tévé meg a tablet.

Ha a Djeco vagy Kiddo márkák közül választasz, biztos lehetsz benne, hogy kézzelfogható és tapintható eredményt hozó kreatív tevékenységben lesz részetek. A Kiddo Books foglalkoztatófüzetek már 3 éves kortól ajánlottak. A Djeco márka termékei esztétikus illusztrációkkal készült színezők, különféle oktató- és fejlesztőjátékok, karc- és mozaikképek, minden korosztály számára könnyen használható, szórakoztató kézügyességi játékok, melyek a cég történetének 60 éve alatt nem véletlen nyertek el több alkalommal is a játékok Oscar-díját.

A kreativitás szenvedély

A fejlesztőfüzetek és -játékok piaca igen széles, óriási palettából választhatsz korosztálytól függően. A legkisebbeknek a párosító puzzle, a pontösszekötő játékok állnak rendelkezésre, óvodás kortól pedig szinte végtelen a választási lehetőség. Ebben a korban már a nagyobb figyelmet igénylő, bonyolultabb kirakókat, a kaparós vagy ragasztós, csillámporos képalkotó technika alapján működő, illetve karcképkészítő játékokat és számtalan egyszerű szabályú kártyajátékot és társast is vásárolhatunk nekik. Ekkor már fogékonyak a számok, betűk világába játékosan bevezető iskolai felkészítő és foglalkozó füzetekre is. A nagyobbakat hagyományos kézimunkákkal, varró- és hímzőszettekkel, origami- és festőkészlettel is meglephetjük. Ha kitartóak vagyunk, az alkotó ovis kreatív kisiskolássá fejlődik, aki műveivel elkápráztatja az egész családot.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!