Friss hírek

2008.09.14. 18:27

Ike hurrikán - túlélők után kutatnak Texas államban

<p>A mentőalakulatok túlélők után kutattak Texas államban az Ike hurrikán pusztítása után vasárnap: a forgószél miatt milliók maradtak áram nélkül, egyelőre úgy tudni, hogy négy halálos áldozata van a viharnak.</p>

Texas állam partvidékén tucatnyi helikopter segítségével 940 embert mentettek ki egy houstoni rádióállomás jelentése szerint, de még vasárnap még folytatják a keresést túlélők után a földdel egyenlővé vált otthonokban és a vízzel elárasztott utcákon.

Texas és Lousiana államokban még mindig 2 és félmillióan vannak áram nélkül, a helyi hatóságok arra figyelmeztettek, hogy még napokig nem áll helyre teljesen az áramszolgáltatás. Emiatt Houstonban kijárási tilalmat vezettek be éjszakára, hogy így megelőzzék a baleseteket a sötét, kidőlt fák, villanyoszlopok és betört ablakok szilánkjaival által beterített utakon.

A hatóságok még nem közölték, hogy meghalt-e valaki a pusztító forgószél miatt a korábban említett négy halálos áldozaton túl. A The Houston Chronicle napilap szerint két további halottat követelt az Ike hurrikán, de ezt az információt nem erősítették meg hivatalosan.

Az Ike elől legalább 2,2 millióan menekültek el otthonaikból, de több mint 100 ezren inkább vállalták a kockázatot és saját házaikban vészelték át a vihart.

A Texas államban lévő olajfinomítókat lezárták a hurrikán miatt és a működtetők egyik szóvivője szerint akár kilenc napig is eltarthat, amíg újraindul a termelés.

Vasárnapra egyébként az Ike trópusi viharrá szelídült és Arkansas állam felé tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!