Hamarosan startol a Kortárs Drámafesztivál- idén az egyesült Államok lesz a díszvendég

Immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Kortárs Drámafesztivált Budapesten november 27-e és december 4-e között.

Idén az Egyesült Államok lesz a díszvendég, négy amerikai darabot láthatnak majd az érdeklődők, de lesz felolvasószínházi sorozat is a magyar színházak legjobb előadásai mellett – mondta a Független Hírügynökségnek Szilágyi Mária fesztiváligazgató.

November 27-e és december 4-e között lesz a 9. Kortárs Drámafesztivál Budapesten. A magyar szemleprogramban három független és négy kőszínházi előadás szerepel. Az érdeklődők láthatják a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Hát akkor itt fogunk élni című előadását, a Kasimir és Karoline-t az Örkény Színház előadásában, a kaposvári Csiky Gergely Színház az Oidipusz király című darabbal mutatkozik be, Pintér Béla és Társulata a Szutyok című előadást hozza el, a Nemzeti Színház a Mein Kampf-fal, a Kolobri Színház a Völgyhíddal látogat el a Drámafesztiválra. A Kupidó című előadást is meg lehet majd nézni az Orlai Produkciós Iroda előadásában.

Idén az Egyesült Államok a díszvendég, négy darab érkezik majd New York-ból a Trafó Kortárs Művészetek házába és a MU Színház színpadára. A Temporary Distortion Isten hozott a semmiben! című előadása, Reggie Watts performansza, Reid Farrington Passió-projektje és a Young Jean Lee’s Theatre Company Szállítmány című darabja szerepel a kínálatban. Amerikai és lengyel darabokból felolvasószínházi sorozatot is rendeznek majd.További hírek a Magyarország kategóriából