Hamarosan Miskolcra érkezik a CCUSA

Hamarosan Miskolcra érkezik a CCUSA
Miskolc – A szervezet több mint 900 amerikai táborral áll kapcsolatban.

A szervezet huszonhetedik éve működik Magyarországon, és hivatalosan kijelölt vízumszponzorként eddig több mint 7000 magyar résztvevőt küldött külföldre dolgozni.

Legnépszerűbb programuk neve „Camp Counselors USA – Nyári amerikai gyermektáboroztatás”. A programra jelentkező fiatalokat nyári amerikai gyerektáborokban helyezik el, ahol két pozíció közül választhatnak. Support Staff – kisegítő személyzet –, azaz mint konyhai dolgozó, karbantartó, takarító, lovász és ehhez hasonló munkákban lehet elhelyezkedni. Ezen munkák mindegyike könnyen megtanulható feladatkörrel jár, és elvégzésükhöz kevésbé fontos a jó angol nyelvtudás, ugyanakkor fizikailag megterhelő (napi 8–10 óra). Ehhez a feladatkörhöz egyetemi hallgatói jogviszony szükséges (vízumjogszabály).

Counselor – gyermekfelügyelő – erre a pozícióra főként az olyan jelentkezőket várják, akik jól beszélnek angolul és járatosak valamely sport területén (vívás, úszás, tenisz, lovaglás, falmászás, kosárlabda, kajakozás stb.), esetleg már rendelkeznek oktatói tapasztalattal, képzettséggel. A szervezet több mint 900 amerikai táborral áll kapcsolatban, a legtöbbjük természeti környezetben található. A munka általában 9–11 hétig tart, ezalatt a résztvevők szállást, teljes ellátást, zsebpénzt kapnak, valamint a szervezet intézi a J1-es vízumot és a repülőjegyet is.

Élménybeszámoló

2016 nyarán részt vett a programon a miskolci Kurusta Zsolt egyetemi hallgató, akinek annyira megtetszett ez a munka, hogy 2017-ben visszatér egy újabb nyárra az Államokba, és egy fényképes élménybeszámoló keretében szívesen lát mindenkit.

Helyszín: Észak-Magyarország szerkesztőségi épülete, Zsolcai kapu 3.
Időpont: 2016. november 17-e 17 óra.
Jelentkezés az előadásra: judit.gallai@gmail.com, 2016. november 16-ig.
További információ kérhető a kurusta.zsolt@gmail.com e-mail-címen.
A szervezet egyéb programjairól honlapjukon tájékozódhatunk: ccusa.hu.

ÉM