Hamarosan felavathatja a pápa az elsõ ausztrál szentet

Hat új boldogot avathat a közeljövõben a katolikus egyház szentjévé XVI. Benedek pápa, közte Ausztrália elsõ szentjét, Mary MacKillop nõvért. Az egyházfõ február 19-ére hívta össze konzisztóriumra a bíborosokat, akik döntenek a szentté avatásról, és meghatározzák a ceremónia idõpontját is. A vatikáni hírekre specializálódott i.media hírügynökség szerint egy lengyel és egy kanadai szerzetes, valamint két […]

Hat új boldogot avathat a közeljövõben a katolikus egyház szentjévé XVI. Benedek pápa, közte Ausztrália elsõ szentjét, Mary MacKillop nõvért. Az egyházfõ február 19-ére hívta össze konzisztóriumra a bíborosokat, akik döntenek a szentté avatásról, és meghatározzák a ceremónia idõpontját is. A vatikáni hírekre specializálódott i.media hírügynökség szerint egy lengyel és egy kanadai szerzetes, valamint két olasz, egy spanyol és egy ausztrál apáca szentté avatásáról határoz majd a konzisztórium.

Utóbbi Mary MacKillop nõvér, aki Ausztrália elsõ szentje lehet, miután XVI. Benedek decemberben elismert egy, az apácának tulajdonított csodát, amelynek keretében egy leukémiás asszony meggyógyult. MacKillop nõvér – akit már most is széles körû tisztelet övez Ausztráliában – 1909-ben vesztette életét, szentté avatási eljárását II. János Pál pápa indította el 1995-ben.