Hamarosan elkészül az egyedülálló völgyhíd

Két hónap múlva összeér az M7-es autópálya Kőröshegyen épülő völgyhídjának a két fele, már csak alig 100 méter hiányzik ehhez. A híd egyszerre épül az országhatár és Budapest felől. A viadukt 88 méter magas és 1880 méter hosszú, így a balatoni panoráma egyedülálló a hídról.

A kőröshegyi viadukt azért is különleges, mert saját szennyvíztisztítója van. Így akkor sem kerülhet káros anyag a Balatonba, ha veszélyes anyagot szállító kamion szenved balesetet a hídon.

A völgyhídhoz annyi vasbetont használtak fel, amennyiből 60, átlagos méretű hidat lehetett volna megépíteni. A viadukt 40 milliárd forintjába kerül az államnak.

Orosz Károly, a Hídépítő Zrt területi igazgatója elmondta, hogy egy nagyon hosszú szakmai előkészítést és vizsgálatot követően döntöttek úgy, hogy a völgybe ez a híd kell. Ha meg kell, és ilyen nagy, hát akkor tényleg ára van.

A két irányból épülő völgyhíd részei várhatóan kettő hónap múlva összeérnek. Azután a szigetelés és a burkolatépítés következik.

A három éve kezdődött építkezésnek eredetileg már tavaly őszre be kellett volna fejeződnie. A határidőt augusztus 12-ére módosították, és a kivitelezők szerint ezt tudják is tartani. Ekkor még következnek a különféle szemlék és a tervek szerint szeptemberben már használhatják az autósok a völgyhidat.