Halottnak nyilvánítottak egy dunaújvárosi férfit

Több mint fél évig halottnak nyilvánítva élt egy 80 éves dunaújvárosi férfi. Hosszas procedúra után már kézbesítik neki a nyugdíját, és kézhez kapta új társadalombiztosítási igazolványát is, de személyi igazolványa még mindig nincs.

Idén januárban közölte a 80 éves dunaújvárosi Csurgai Lászlóval a postás, hogy nem kaphat nyugdíjat, mert meghalt. Az idős férfi személyesen ment az Országos Nyugdíjbiztosító Intézetbe, ahol sikerült bebizonyítania, hogy él. Márciustól ismét folyósították a nyugdíját, és ekkor azt hitte, hogy minden rendben van. Júliusban azonban kórházba került. Itt amikor kapcsolatba léptek az egészségbiztosító számítógépével, ismét az derült ki, hogy Csurgai László halott.

Ahhoz, hogy kórházi kezelését finanszírozzák, először az önkormányzat népességnyilvántartó irodáját kereste fel az idős ember. Ott azonban újabb fordulatot vett az ügy: közölték vele, hogy személyi igazolványának érvényességi ideje olvashatatlanná vált, így nem rendelkezik érvényes személyi okmánnyal, tehát átmenetileg nem létezőnek tekinthető. A lakcímkártya, a születési anyakönyvi kivonat, és születési helyének nyilvántartása alapján azonban végül mégis azonosították. Az új igazolványa azóta készül, bár még mindig nem kapta kézhez.

A férfi ezután kereste meg a megyei egészségbiztosítási pénztárat és itt derült ki, hogy a hiba a számítógépes nyilvántartásban van. Személyes megjelenése meggyőzte a hatóságot, ezért korrigálták halottá nyilvánítását, és megkapta új társadalombiztosítási igazolványát.Sporthírek