Halottak napi forgalmi és közlekedési rend

Mindenszentek, halottak napja alkalmából megváltozik a köztemető nyitvatartási rendje. Október 28-án, pénteken 7-től este hétig, majd 29-én szombattól mindennap reggel héttől este nyolcig lesz nyitva egészen november 1.-ig, azaz kedd estig.

Másodikán, szerdán 19 óráig, harmadikán csütörtökön pedig este hatig látogatható a temető. A felsorolt időpontok előtt és után a korábbiaknak megfelelően lesz nyitva a temető.

Tilos a behajtás

Október 29-én és november 1-jén autóval tilos behajtani a sírkertbe, emiatt ezen a két napon a Piremon Mozgáskorlátozottak Kisvállalatának térkép szerint közlekedő autóbusza segít a rászorulóknak a közlekedésben. November elsején a 2. számú ravatalozó előtt 15 órakor kezdődik a Református Egyház istentisztelete. Ezt követően, fél négytől a Csokonai Színház művészeinek emlékműsorát nézhetik, hallhatják az érdeklődők, majd 16 órától a római katolikus egyház tartja miséjét.

A köztemetőben ez időben megerősített rendészeti szolgálat járőröz, melyhez a rendőrök is segítséget nyújtanak. Lévai Zsuzsannától, a temetőt üzemeltető AKSD kommunikációs vezetője a Naplónak elmondta, hogy elkészült a Gondnoksági épület bővítése, ezzel együtt az új gondnoki iroda és a sorszámosztó beléptető rendszer. Felújították a Magyar hősi sírkertet és rendbetették a harangláb környezetét.