Halott magzatával ment a rendőrségre egy nő Budapesten

Ikrekkel volt terhes egy budapesti nő, akin abortuszt hajtottak végre egy fővárosi kórházban, ahol azonban csak az egyik magzatot távolították el. A nő később a lakásán elvetélt, majd halott magzatával sétált be a rendőrségre feljelentést tenni – tudta meg a Független Hírügynökség.

A 24 éves nő múlt pénteken tett feljelentést a VI. Kerületi Rendőrkapitányságon. Információink szerint azt állítja: abortuszra ment az egyik fővárosi kórházba, ahol el is végezték az operációt. Amikor azonban hazament, kiderült, hogy valójában ikerterhes volt. Az orvosok viszont az egyik magzatot nem vették ki, így a műtét után otthon elvetélt. Ezután visszament kórházba, ott azonban – közlése szerint – a doktorok már nem foglalkoztak vele.

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese annyit mondott: a VI. kerületi rendőrök már nyomoznak egy 24 éves nő feljelentése alapján, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik.