Halott az út mellett Nyíregyházán

Halott az út mellett Nyíregyházán
Nyíregyháza – Kedd reggel egy halott idős nénit találtak Nyíregyházán, a Tokaji út mellett.   

13:00: Szemtanúkat kerestünk a helyszínen

Kollégánk a helyszínre ment, hogy bővebb információkkal tudjunk szolgálni az Önök számára a halálesetről.

Odaérve kiderült: a néninek ugyan voltak  – nem közveltlen, de nem is olyan távoli -szomszédai, ám senki sem ismerte a megkérdezettek közül. Egy helyen élnek, mégsem tartják a kapcsolatot, így nem tudtak a néni életéről mesélni.

Egy közelben sétáló, nevét elhallgatni kívánó férfi arról számolt be, hogy a mentők kiérkezése után ő is a helyszínen járt. látta a letakart holttestet, és a felborult padot is. Véleménye szerint a néni a kerítésre akaszthatta fel magát, és a padot használta tette végrehajtásához, de hozzátette gyorsan: ez csak az ő fantáziájának szüleménye, koránt sem biztos, hogy így történt az eset.

Egy másik férfi kameránk előtt nyilatkozott, de az esetről sokat elmondani nem tudott – és nem is szándékozott.

9:10: A bejelentést követően a rendőrség eljárást indított, és a nyomok átvizsgálása után az idegenkezűség gyanúját kizárták. A néni feltehetően önkezével vetett véget életének.

Ezzel kapcsolatban a lélektani szakemberek korábban arra hívták fel a figyelmet, hogy a magányosan élő idős embereket az év vége lelkileg nagyon megviseli és ennek elviselését a hozzátartozók a szokásosnál több törődéssel, odafigyeléssel segíthetik.

Depresszió, öngyilkosság – szakemberszemmel

A legtöbb öngyilkosságikísérlet ill. befejezett öngyilkosság hátterében a legfontosabb tényező a kezeletlen depresszió, ez ugyanis 50-100-szorosára fokozza a tett veszélyét.

Igen fontos, hogy hozzátartozóinkon, barátainkon, és akár önmagukon is észleljük az esetleges depresszió jeleit, mert az időben történő segítségnyújtás, gyógyítás életmentő lehet!

További pszichiátriai betegségek: a depressziós tünet-együttesek mellett a mániás-depressziós zavar, a skizofrénia, bizonyos személyiségzavarok, az alkohol- és gyógyszerfüggőség, a kezeletlen szorongásos zavarok jelentenek kifejezett veszélyeztető tényezőt az öngyilkossággal kapcsolatban.

Ne feledjük, az egyetlen gyógymód a megelőzés, a kiváltó okok, összefüggések felismerése és kezelése – hangsúlyozza a főorvos. Dr. Pollák Csaba arra hívja fel a figyelmet, hogy ne féljünk szakemberhez fordulni, mert súlyos esetben életünk, életek múlhatnak rajta! További információkért a témával kapcsolatban kattintson ide!

Kapcsolódó cikkek:

– Pusztai Sándor –