Halloween – Köztünk járnak a szellemek

Nyíregyháza – Halloween tiszteletére összegyűjtöttünk pár valóban megtörtént szellemtörténetet, furcsa jelenségeket, amelyekre nem találunk magyarázatot. Léteznek szellemek és köztünk járnak? Megtudhatja! 

Amerikában nagy keletje van a halloween ünnepének, ami az utóbbi években már Magyarországon is egyre népszerűbb. Ilyenkor legtöbben tököt faragnak és minél inkább „szellemesítik” a házukat. A halott lelkek ünnepén összegyűjtöttünk pár szellem-sztorit, amelyek a valóságban is megtörténtek.

Kenyér, só, törölköző, víz

Úgy tartják, ha egy ember meghal, a halála után visszatér a házba megtisztulni. Ilyenkor vizet, törölközőt, kenyeret és sót kell az asztalon hagyni, hogy a szellem visszatértekor, ezekből magához tudjon venni – megtisztuljon, és jól lakjon. Az igaz történet szerint egy családban, a nagymama halála után kitették az asztalra a felsorolt kellékeket a temetés előtt egy nappal. Az éjszaka folyamán a ház ura vízcsobogást hallott, úgy, hogy mindenki az igazak álmát aludta. Nem ment ki a konyhába, mert a hiedelem szerint, ha valóban a nagymama szelleme tért vissza, akkor csak elijesztené. Reggel a családtagok meglepve tapasztalták, hogy vizes a törölköző, a sóból és a kenyérből pedig ki van csípve egy kis rész. Visszatért volna a nagymama szelleme?

Összecsörrenő poharak, szellemjárta szobák

Szerettünk elvesztése után, az egyik legnehezebb feladat a szoba kitakarítása és a ruhák összegyűjtése. Éppen ezt a feladatot végezte egy fiatal lány édesanyja régi szobájában, a temetés után. A személyes tárgyakat tette éppen egy dobozba, amikor a vitrinben tárolt összes díszpohár és tányér összecsendült. Érdekesség, hogy egy csendes mellékútról lévén szó, nagyobb járművek sem haladtak arra, ami a rezgést kiválthatta volna. Ráadásul a lány aznap este a halott édesanyjával álmodott.

Elhunyt emberek hívnak minket

Egy másik hiedelem szerint, az elhunyt emberek mindig hívnak valakit magukkal a túlvilágra. Megjelennek álmukban, és úgy adják tudtunkra, hogyan követhetnénk őket. Az egyik fiatalember nyolc éves korában erről mit sem tudott, amikor megjelent álmában a halott nagypapája.

„Régebben nagyapáméknak voltak nyulaik és néha szedett nekik füvet. Álmomban éppen a nyulakhoz mentünk megetetni őket, amikor azt kérdezte, hogy nem-e akarok vele menni. Visszakérdeztem, hogy hová, de a nagypapám kitérő választ adott, csak azt hajtogatta, hogy ott majd jó lesz nekem, ne féljek semmitől, ő már tudja. Az “ott”-ról azonban nem mondott semmi konkrétumot. Egyszóval hívott magával, de nem mentem. Ezután felébredtem, és csak később tudtam meg, hogy ilyen elő szokott fordulni, hogy a halotthoz közel állókat álmukban az elhunyt hívja magához, de nem szabad menni. Érdekesség, hogy ugyanazon az éjjelen nagymamám is álmodott vele, őt is hívta, de neki már arra is utalt, hogy miként juthat “oda”, ugyanis nagypapám a kedvenc borotvájára mutatott és azt mondta: „Tudod mit kell tenned vele…” – mondta a férfi.

Ezeket a történeteket nem írói fantázia ihlette, a valóságban megtörtént megmagyarázhatatlan jelenségekről van szó. Az összegyűjtés folyamatában, ennél több eset is szóba került, ahol szerepet kaptak árnyak, halálmadarak, furcsa hangok, tehát különféle jelenségek, amire a mai napig nehéz magyarázatot adni. A szellemek köztünk járnak? Elképzelhető…

Kapcsolódó cikkek:

-K.A.-