Halkéssel szúrkált halálra öt embert a koreai ámokfutó

Hatan meghaltak a dél-koreai fővárosban, amikor egy ámokfutó felgyújtotta motelszobáját és halkéssel szúrkálta össze a menekülőket – adta hírül a szöuli rendőrség hétfőn. A nyomozás szerint a munkanélküli férfit a nehéz anyagi helyzet borította ki.

A hatóságok által Dzseongnak nevezett 31 éves férfi egy szöuli olcsó szállodában lévő szobáját felgyújtotta, majd a lángok elől menekülőket egy halkéssel megszúrkálta. Az ámokfutó öt emberrel végzett – a hatodik akkor vesztette életét, amikor a tűz elől kiugrott az ablakon. Hét másik embert kórházba szállítottak. A rendőrségi források szerint négyüknek súlyos az állapota, ezért az áldozatok száma emelkedhet.

A támadót a helyszínen letartóztatták: még két kést és egy gázpisztolyt találtak nála. A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy nem akar élni, “mert mindenki csak lenézi” – közölte Kim Kap Shik, a szöuli Gangnam rendőrkapitányság parancsnoka.

Az ámokfutó korábban éttermekben dolgozott részmunkaidőben, de április óta nem volt állása. A nyomozás szerint a pénztelenség miatt dühödött fel, miután már sem a lakbérét, sem a telefonszámláját nem tudta kifizetni. A Yonhap hírügynökség szerint Dzseong már nyolcszor volt büntetve, de ezt a rendőrség nem erősítette meg.