Halbőrből cipőt készíteni?

Miskolc – A megye közgazdászai az innováció köré szőtték tanácskozásukat.


„A jövő záloga az innováció” címmel rendezte meg szerdán a XIII. Megyei Közgazdász Napot a B.-A.-Z. Megyei Közgazdasági Társaság a BOKIK-székházban.

Lukács Edit, a BOKIK innovációs referense lapunknak elmondta: próbálnak minden évben olyan programokat és témákat kínálni, melyek nagy érdeklődésre tarthatnak számot a megye vállalkozói körében. Nikodémus Antal, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetőjének előadása arról szólt, hogy Magyarország milyen innovációs szerepet tölt be Európában, és az unió milyen támogatást tud nyújtani a magyar vállalkozóknak. Kitért arra is, hogy a közigazgatásban milyen innovációs folyamatok zajlanak.

Bárczy Pál, a Magyar Űripari Klaszter elnöke az űripari innovációról beszélt, és arról, milyen hétköznapi alkalmazásai vannak ezeknek az újításoknak. Sándorné Dombai Margit, a K&H Bank régióigazgatója a pénzügyi innováció terén elért eredményeket vázolta. Nemzetközi összehasonlítást nyújtott például a különböző országok nem pénzalapú fizetési módszereiről.

Végül Kovács Attila cipész mester tartott előadást a kisvállalkozói innovációról. Hogyan lehet megújítani egy kézműves vállalkozást? Ő például a halbőrből készült cipőivel.

ÉM-HE