Hálát adtak a Lévaysok Miskolcon

Akt.:
A bokrétaünnepség több évszázados hagyomány
A bokrétaünnepség több évszázados hagyomány - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Elérte legmagasabb pontját a reformátusok tornacsarnoka.

Bokrétaünnepséget rendeztek szerdán a Lévay József Református Gimnázium épülő sportkomplexumában. Az eseményen Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke köszöntötte a megjelenteket, majd Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szólt, aki azt mondta, a bokrétaünnepség több évszázados hagyomány.

– Ilyenkor az építőmunkások, kivitelezők, tervezők egy kicsit megállnak, megpihennek, hogy azután újabb lendülettel folytassák a munkát – tette hozzá.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

– Miskolc nem fejlődhetne ilyen dinamikusan, ha nem kötöttünk volna szövetséget a város kiemelkedően fejlődő közösségeivel, köztük a történelmi egyházakkal, akik a tudás kultúráját erősítik. A tudáshoz azonban ép test és ép lélek is szükséges. Ennek a hármasnak az erősítése ebben az iskolában közel 500 éve jelen van – ezt már dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere mondta.

Élekkel és lélekkel

Ábrám Tibor, a gimnázium igazgatója végül a kivitelezőnek mondott köszönetet a megfeszített munkáért.

– Köszönöm, hogy nemcsak pontos élekkel, hanem jó lélekkel is teszik azt. A fizikai munka tisztelete és becsülete számunkra is fontos, hiszen Isten előtt nincsen különbség a fizikai, és a gimnáziumban zajló értelmi, lelki építkezés között. Mindkettőt csak pontosan lehet végezni – tette hozzá.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

A csarnok uniós és állami pénzből, közel két és félmilliárd forintból valósul meg, és a következő tanévben nyitja meg kapuit.