Halászbúcsú a Fejér megyei Rétimajorban

Szent Péter Napi Halászbúcsút rendeznek a Fejér megyei Rétimajorban szombaton.
Az ország legjobb halfőzői és sütői mérik össze tudásukat, az ételeket mindenki megkóstolhatja. Színész horgászversenyt rendeznek, amelyhez érdekes színpadi program is társul. Három strandmedencét avatnak, amelyekben a búcsú alatt ingyen fürödhetnek a vendégek.

A búcsú 10 órakor kezdődik. Az ország legjobb halfőzőit és sütőit hívták meg, 24 főzőcsapat méri össze a tudását.

Az Őrsi Horgásztónál, rendezik a színész horgászversenyt. 12 színész, a horgászválogatott tagjai versengnek. Köztük Koncz Gábor, Straub Dezső, Trokán Péter. A verseny érdekessége, hogy a 11 vesztes a színpadon indokolja majd meg, miért nem győzött – mondta a Független Hírügynökségnek Lévai Ferenc, a rendező Aranyponty Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Eddig a természetvédelmi területen lévő horgásztanyán nem volt strand. Két gyerekmedencét alakítottak ki, és a télen melegvizes horgásztavat alakították át strandmedencévé. Az ünnepélyes avatást a búcsún rendezik meg.

A gyerekeknek és felnőtteknek egész nap kínálnak a kirakódó vásár mellett programokat. A programokról részletes információ a www.aranyponty.hu oldalon található.

Rétimajor ezer hektáros tórendszere természetvédelmi terület. A Dunántúl szívében Székesfehérvár és Dunaújváros között helyezkedik el. A védett madarak mellett érdekessége a halászati múzeum.