Hálapénzt kérnek az úszómestereknek

Augusztustól az úszómesterek is elfogadnak hálapénzt – ez áll egy szórólapon, amelyből több százat oszthattak ki a Balaton környékén még a hétvégén. A felhívásban a Magyar Úszómesterek Szövetsége arra kéri a strandolókat, hogy segítségnyújtás esetén bátran adjanak hálapénzt az úszómestereknek. A szövetségről még egy úszómester sem hallott, szerintük egy csaló oszthatta ki a szórólapokat.

“Úszómesterinek ez év augusztusától segítségnyújtás és mentés esetén hálapénzt elfogadnak. ” Szó szerint ez áll a szórólapon, amelyet a parton osztogatott egy fiatalember. A strandolók ledöbbentek a felhíváson, az úszómesterek pedig felháborítónak tartják.

Bár a strandolók sokszor felajánlják, hogy fizetnek a segítségnyújtásért, az úszómesterek azt mondják, ők mindig visszautasítják. Egyikük a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy olyan esetekben szoktak nekik pénzt felajánlani, ha például valaki kisodródik csónakkal és a gyerekeit visszahozzák, vagy például amikor egy sebet lekezelnek.

A szórólapon az áll, a Magyar Úszómesterek Szövetséget hálás köszönettel veszi, ha valaki hálapénzt ad a segítségnyújtónak. Szerintük, ha az orvosoknak is jár, akkor az úszómestereknek is jár. Több úszómestert és vízimentőt is megkérdeztünk, egyikük sem hallott még soha a Magyar Úszómesterek Szövetségéről.Sporthírek