Halálra szúrt egy bika egy francia turistát egy spanyol bikafesztiválon

Akt.:
Halálra szúrt egy bika egy francia turistát egy spanyol bikafesztiválon
Halálra szúrt egy bika egy francia turistát egy spanyol bikafesztiválon
Madrid, 2015. július 14., kedd (MTI) – Halálra szúrt egy bika egy francia férfit a kelet-spanyolországi Pedreguer városának bikafesztiválján, a Bous el carrer (Bikák az utcán) elnevezésű rendezvényen, kedd hajnalban.

A 44 éves turista olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem tudták megmenteni – közölték a hatóságok.

A szemtanúk szerint a férfi, aki a barátaival vett részt a fesztiválon, a bikákat filmezte, fotózta a mobiltelefonjával, és időnként annyira közel merészkedett az állatokhoz, hogy az egyik önkéntes helyszíni segítő figyelmeztette is a veszélyre, de ő nem hallgatott rá. Fényképezés közben nem vette észre a nekirontó bikát, és nem tudott kitérni a szúrás elől, amely először a mellkasán, aztán a hasán érte.

Az önkormányzat az áldozat iránti kegyeletből felfüggesztette a fesztivál további programjait, és félárbocra engedték a zászlót a városházán.

A Bous el carrer lényege, hogy az utcákon a házfalak mentén emelvényeket állítanak fel, a közönség egy része ezek tetejéről nézheti közelről, de mégis biztonságos távolból az utcákra terelt bikákat. Az emelvény alatti részt berácsozzák, a vakmerőbbek egész közel juthatnak így a bikákhoz, mert a függőleges rácsokon könnyen ki lehet bújni, csakhogy a bika is be tud döfni rajtuk. A szervezők mindig felhívják a figyelmet arra, hogy senki ne álljon a rács közvetlen közelébe.

– MTI –