Halálra nyilazta a kiskutyát a golopi férfi

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Golop – Állatkínzás miatt – első fokon – pénz­büntetésre ítélték a golopi férfit.

A Szerencsi Járásbíróság 180 ezer forint pénzbüntetést szabott ki abban a büntetőügyben, amikor egy férfi Golopon nyílvesszőjével meglőtt egy kis testű kutyát, mert az megmorogta, majd később megugatta a polgármesteri hivatal udvarán mezőgazdasági munkálatokat végező két golopi ismerősét.

A lövést követően az állat keserves vonyítással, nyílvesszővel az oldalában megpróbált elszaladni, majd pár perc elteltével elpusztult. A vádlott beismerte tettét, de azzal védekezett, hogy cselekvése az állat támadása miatt volt szükséges és elkerülhetetlen. A szakértő azonban megállapította, hogy a kistestű kutya nem akarta megtámadni a felé közeledőket, fenyegetően esetlegesen azért viselkedett, hogy szorult helyzetéből – mivel elzárták útját – kimenthesse magát.

A bíróság a vádlottat állatkínzás bűntette elkövetésében bűnösnek mondta ki, ezért 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint kötelezte jó 400 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Folytatása következik

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, enyhítésért, az ügyészség súlyosbításért fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon folytatódik a Miskolci Törvényszéken.

– ÉM-SZB –
hirdetés


hirdet�s