Halálra gázoltak egy magyar pénzügyőrt Ártándnál – nem felelős a sofőr a rendőrség szerint

A rendőrségi vizsgálat szerint nem felelős a román buszsofőr az ártándi határátkelőnél elgázolt pénzügyőr haláláért. A kihallgatás után a román busz vezetőjét elengedték a rendőrök.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökséget péntek este úgy tájékoztatta, hogy a halálos balesetnél szabálysértési helyszínelést folytattak a rendőrök. A busz sofőrjét kihallgatták, de a jelenlegi adatok alapján úgy néz ki, nem vonható felelősségre a szerencsétlenségért. A férfit elengedték, de az ügyben még további vizsgálatok lesznek. A rendőrség arról nem nyilatkozott, hogy a román busz vezetője elhagyhatja-e az országot.

A Független Hírügynökség információi szerint a román busz az országba beérkező, balra kanyarodó buszsávban ütötte el a pénzügyőrt péntek délután az ártándi határátkelőnél. A buszt feltehetően meg akarta állítani valamiért, de a jármű elsodorta őt. A férfi a helyszínen meghalt. A sofőr az eddigi információk alapján nem vétett a közlekedési szabályok ellen, és úgy tűnik, nem is szándékosan gázolta el a harmincnégy éves pénzügyőrt. A helyszínelés este hét óráig tartott.