Halálra gázolt három magyar motorost – Vádat emeltek

Akt.:
Halálra gázolt három magyar motorost – Vádat emeltek
Bata Alexandra, az MTI tudósítója jelenti: Varsó, 2012. május 30., szerda (MTI) – Az 58 éves Andrzej R. beismerte, hogy ő okozta a Lubien település határában történt balesetet. A myslenicei ügyészség vádat emelt.

Vádat emelt a három magyar motorost halálra gázoló gépkocsi vezetője ellen a balesetet vizsgáló myslenicei ügyészség

Az 58 éves Andrzej R. beismerte, hogy ő okozta balesetet. A hatóságok az eljárás során ellenőrzik a vádlott vallomását, amelyben eszméletveszésre hivatkozott.

Boguslawa Marcinkowska, a krakkói körzeti ügyészség szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta, hogy a hatóságok a brit lakcímmel rendelkező lengyel vádlott három hónapos előzetes letartóztatását kérték a bíróságtól. Az ügyben a délutáni órákban születik döntés.

A vádirat szerint a személygépkocsi vezetője szándékosan szegte meg a közúti közlekedés biztonsági előírásait, mert egy dupla záróvonalas, egyenes útszakaszon tért át a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő tízfős magyar motoros csoporttal. Mivel a balesetben három személy életét vesztette, a lengyel törvények szerint kiszabható büntetés maximális mértéke 8 év szabadságvesztés.

A baleset vasárnap a Krakkó-Zakopane útvonalon fekvő Lubien település határában történt. A brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo áttért a szemközti sávba és belefutott az egymás mögött haladó, Szlovákiába tartó motorosokkal. Az első magyar jármű sofőrje, egy 44 éves férfi és utasa, egy 40 éves nő – egy házaspár – a helyszínen életét vesztette, a harmadik áldozat, egy 58 éves férfi hétfőn hajnalban a kórházban halt meg.

Egy magyar sérültet, a harmadik áldozat 58 éves feleségét a Nowy Targ-i kórházban ápolják.