Halálos vízibicikli baleset a Balatonon – apa és tizenöt éves fia fulladtak vízbe

A Balatonban elmerült fiát akarta kimenteni egy férfi szombaton délután Balatonlellén, de mindketten vízbefulladtak. A baleset délután fél három körül, vízibiciklizés közben érte a negyvenkét éves férfit és tizenöt éves fiát. Szombaton estére a férfi holttestét már megtalálták.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) tájékoztatása szerint apa és fia a szabadstrand partjától körülbelül 350 méterre vízibicikliztek, mikor a tizenöt éves fiú lecsúszott a vízibicikli csúszdáján a vízbe. Mivel nem bukkant fel újra, apja utána ugrott hogy megmentse, de ő sem került elő a vízből. A balesetet a többi fürdőző vette észre és ők értesítették a Vízirendészetet. A rendőrök a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatától kértek segítséget. Az ő egyik hajójuk épp a közelben járőrözött, így háromnegyed háromkor búváraik már meg tudták kezdeni a keresést.

A kutatásba hamarosan újabb két mentőhajó kapcsolódott be. Viszonylag nagy területet kellett átfésülni, mert a szemtanúk nem tudták pontosan megmutatni, hol történt a baleset. A vízimentők este hét óra után találták meg az apa holttestét. A fiú egyelőre nincs meg- tájékoztatta szombaton késő este közleményében a VMSZ a Független Hírügynökséget.Sporthírek