Halálos villamosbaleset – Rádiót hallgatott a vezető?

Felfüggesztették annak a villamosnak a vezetőjét, aki egy idős nőt gázolt halálra szombaton, Budapesten. A vezető a villamoson utazók szerint fülhallgatós rádiót hallgatott a baleset idején, ez azonban még nem bizonyított – mondta a Független Hírügynökségnek a BKV kommunikációs igazgatója. Regőczi Miklós hozzátette: ha halálos baleset történik és abban a cég járműve is részes, akkor a sofőrt automatikusan felfüggesztik, amíg a belső és a rendőrségi vizsgálat tart.

A közlekedési cég szabályzata szerint egyébként tilos a járművezetőknek fülhallgatós rádiót hallgatni, de a mobiltelefon használata és a dohányzás sem megengedett.

A 80 év körüli nő a 14-es villamosról akart leszállni a XIII. kerületben a Lehel út és a Dózsa György úr sarkán lévő megállóban, amikor – az utasok elmondása szerint – a táskáját becsípte az ajtó. Így esett az induló jármű két kocsija közé. Az utasok azonnal megnyomták a vészcsengőt, amit a veztő nem hallott, ezért körülbelül két méteren át húzta az idős asszonyt. Az életét nem sikerült megmenteni.