Halálos tűzeset Mérán – Oltás közben lett rosszul a férfi

Halálos tűzeset Mérán - Oltás közben lett rosszul a férfi
Halálos tűzeset Mérán - Oltás közben lett rosszul a férfi - © Fotó: Tóth Balázs
Méra – Egy idős férfi rosszul lett és meghalt, amikor az égő házat próbálta oltani kedden este.

Kigyulladt egy családi ház kedden este Mérán. Az encsi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat, majd átszellőztették az épületet.

A tüzet előbb a háziak próbálták meg eloltani, egy idős házaspár és a dédnagymama. A szomszédok is átszaladtak a füstöt látva, és értesítették a tűzoltókat. A férfi azonban rosszul lett, és már nem tudtak segíteni rajta, az idős asszonyok pedig az egyik szomszédnál töltötték az éjszakát.

– Este sercegést hallottunk, kijöttem megnézni, hogy mi lehet az, patkányok járnak-e, vagy más. Nem éreztünk füstöt, csak a pattogást, kaparást hallottuk. Amikor kinyitottam az ajtót, már lángolt a háztető, a gerenda. Visszaszaladtam, akkor szakadt be a plafon. Az urammal elkezdtük oltani a tüzet, elhúzni onnan a bútorokat. Épp a fotelt húztuk el, de a férjem már akkor nem kapott levegőt, mert beteg volt. Odébb ment, mert mondtam neki, szóljon a tűzoltóknak, ekkor hirtelen összerogyott. A szomszéd fiatalember mentős, ő szaladt át, próbálta újraéleszteni de nem sikerült sem neki, sem az orvosoknak – idézte föl sírva a történteket Szendi Károlyné szerdán. Mint mondta, férje élhetett volna még.

A nyugdíjas asszony azt mondta, kölcsön kell majd kérnie, hogy eltemettesse a férjét. Hozzátartozói hozzáfűzték, örülnek minden segítségnek, a település polgármestere már járt is náluk, és az önkormányzat segít majd a tetőt és az épület plafonrészét is megcsinálni. Szerdán már az ácsok voltak fölmérni a helyzetet, nagy munka lesz majd, hiszen meg kell bontani a tetőt.

Mint megtudták, az a gerenda fogott tüzet, ami be volt építve a kéménybe. Ezzel sosem volt korábban probléma, tíz éve volt egy felújítás, ami érintette a tetőt és a kémény felső részét is, de ezt a részt nem.

ÉM-TB


Illusztráció
Méra - Kigyulladt egy hetvenkét négyzetméter alapterületű családi ház huszonöt négyzetméteres szobájában a kéménybe beépített gerenda Mérán, a Petőfi utcában január 8-án este. A tűzhöz az encsi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral oltották el a lángokat. Az ingatlan átszellőzteté...