Halálos tűz a II. kerületben – gyilkosság történt?

Elszenesedett holttestre bukkantak a tűzoltók Budapest II. kerületében az egykori Balázs Vendéglű épületében vasárnap délután. A hajléktalan férfi ruhája meggyulladt, ez okozta a halálát. A Független Hírügynökség úgy tudja, a történtek hátterében gyilkosság áll.

A lángok a II. kerületi Hûvösvölgyi úton, egy használaton kívüli épületben csaptak fel, miután egy hajléktalan férfi ruhája meggyulladt – tájékoztatott Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság szóvivõje. A Független Hírügynökség információi szerint a történtek hátterében gyilkosság áll: úgy tudni, ketten szólalkoztak össze, majd egyikük benzint locsolt társa ruhájára, amit aztán meg is gyújtott. Papp Judit, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese egyelõre annyit közölt, hogy a körülmények tisztázása még tart,a rendõrök jelenleg is helyszínen vannak.

Nem ez az elsõ eset, hogy az épület kigyulladt, a tûzoltóknak már korábban is akadt dolguk a vendéglõnél, októberben például 300 négyzetméternyi területet borítottak be a lángok.