Halálos szóbeszéd Nyírbélteken

Ítélethirdetés
Ítélethirdetés
Nyírbéltek – Azt hitték, lottónyertes az idős asszony, és halálra verték a nem létező pénzéért.

Tizenöt év fegyházra ítélte a megyei bíróságdr. Bálint Tibor vezette tanácsa G.G. elsőrendű vádlottat, míg társát G.Zs-t öt év fegyházra ítélték, és mindkettőt eltiltották a közügyektől.

2006. március 10-én fedezték fel Nyírbélteken a helybeli Sz.T. holttestét, azonnal látszott, hogy megölték. Amint a bíróság megállapította, G.G. elsőrendű vádlott kevéske pénzét eljátszotta egy játék automatán, majd úgy döntött, valahonnan pénzt  szerez.

Rábírta G.Zs-t, hogy menjenek az áldozat lakására, mert azt beszélték a községben, hogy nagyobb összeget nyert a lottón. Bemásztak a portára, bementek a házba, ahol a zajra felébredő sértett kiabálni kezdett, ezért G.G. ököllel verte, majd amikor a földre került, üveggel, később egy fejsze fokával verte halálra a nőt.

Utána ruhaneműt, és ékszereket vittek magukkal. Az elsőrendű vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében a másodrendű vádlottat bűnsegédi minőségben mondta ki bűnösnek a bíróság.

Fellebeztek

Az ítéletek nem jogerõsek, ellenük a vádlottak és védõik fellebbeztek. Az ügyész elsõ rendû esetében tudomásul vette az ítéletet, másodrendû esetében súlyosításért fellebbezett.

A bizonyítékok

A többszörösen visszaeső büntetett előéletű vádlott végig tagadta a cselekményt, azt állítva, otthon volt, ki sem mozdult a lakásból. Társa a rendőrségen kétszer is részletesen bevallotta a cselekményt, de a bíróság előtt visszavonta azt. Az elsőrendű vádlott olyan nyomot hagyott a lakásban, amiből kétséget kizáróan bizonyított, ő járt ott, a másodrendű vádlott ugyan közepes fokban korlátozva volt cselekménye társadalmi veszélyességének felismerésében, viszont olyan részleteket tudott elmondani a gyilkosságról, amit csak a tettesek tudhattak.

Kapcsolódó cikkek

– Pusztai Sándor –