Halálos gyalogosgázolás Miskolcon – Segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt

Akt.:
Halálos gyalogosgázolás Miskolcon – Segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt
Miskolc – Bíróság előtt a Csermőkei úti cserbenhagyó. Részeg gyalogost gázolt halálra.

Első tárgyalást tart kedden a Miskolci Járásbíróság annak a gépkocsivezetőnek az ügyében, aki ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A vádirat lényege szerint a férfi 2016 májusában borult időjárás, nedves útviszonyok és éjszakai közvilágítás mellett munkáltatója tehergépkocsijával közlekedett Miskolcon a Csermőkei úton.

A helyszínen meghalt

A gépkocsivezető figyelmetlensége miatt nem látta meg az úton, a terelővonaltól jobbra, mintegy másfél méteres távolságra ittas állapotban, a neki háttal, félig előredőlt helyzetben, sötét ruházatban tartózkodó gyalogost, akit elütött. A baleset helyszínét – annak ellenére, hogy az ütközést észlelte – segítségnyújtás nélkül elhagyta. Az ittas gyalogos a helyszínen életét vesztette.

ÉM-SZB


Miskolc - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal a férfival szemben, aki Miskolcon, a Csermőkei úton elütött nőt és segítségnyújtás nélkül tovább hajtott. Segítségnyújtás elmulasztása bűntett és halálos közúti baleset gondatlan okozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytato...

Itt történt a halálos gázolás
Miskolc - Hajnalban gázolta halálra a gyalogost, megállás nélkül elhajtott. Életét vesztette egy gyalogos Miskolcon vasárnapról hétfőre virradó éjszaka 2 óra tájban a Csermőkei út és a Martinász utca kereszteződésében. A lakott területen történt közúti gázolás után a sofőr segítségnyújtás nélkül ...